Restaurant De Kapel

Horeca leerwerkbedrijf in Oss


Context

Jongeren die zonder startkwalificatie van school gaan, vinden zelfstandig moeizaam aansluiting bij de reguliere arbeidsmarkt. Daardoor worden hun talenten niet altijd ingezet en blijven zij naast de samenleving staan. De Nederlandse overheid wil het aantal mensen tussen de 18 en 25 jaar zonder startkwalificatie drastisch verminderen, tot maximaal 8% in 2020.
In het centrum van Oss is sinds 13 jaar restaurant BuitenGewoon gevestigd, waar enkele medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt werken. Er is echter meer vraag naar werkplekken en ook naar intensievere begeleiding dan er in het restaurant geboden kan worden.

Initiatief

De ondernemers van BuitenGewoon Oss hebben een tweede horecalocatie geopend in de kapel van het voormalige Sint Anna/Bernhovenziekenhuis. Dit restaurant – De Kapel – is een leerwerkbedrijf, waar jongeren in een professionele omgeving werken aan hun startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. In de kapel komt ook een winkel met lokale producten, die ook door leerlingen wordt gerund.

Impact

Jongeren krijgen een tweejarige opleiding onder begeleiding van werkmeesters en een jobcoach, waarin empowerment, zelfvertrouwen en werknemersvaardigheden centraal staan. Doelstelling is om na twee jaar minimaal 65% van de deelnemers te laten doorstromen naar een vervolgopleiding of betaald werk bij andere restaurants en bedrijven.

Contactpersonen

Rick van Ham en Erwin van Rosmalen

Thema

Arbeidsparticipatie

Aard van de ondersteuning

(Prestatie)lening
Non-Financial Support

Periode

2016 – 2022

Contact

www.restaurantdekapel.nl

Kapel logo black

Anton Jurgens Fonds  |  Kwakkenbergweg 62-1  |  6523 MN Nijmegen  |  tel: 024 - 360 99 10  |  info@antonjurgensfonds.nl  |  route