Unlimited Magazine - voor jong volwassenen

Een krachtig initiatief voorbij de grenzen van ziek zijn - Haarlem


Impact

De sociale doelstelling van Unlimited is het bevorderen van een positief zelfbeeld en volwaardige maatschappelijke participatie van jongvolwassenen met een chronische ziekte en/of fysieke beperking door het produceren van een glossy lifestylemagazine voor en door deze volwassenen.

Kern

Initiatiefneemster Anne Mreijen, jong en chronisch ziek, heeft zelf ervaren dat contact met lotgenoten en lectuur voor volwassenen met een chronische ziekte voornamelijk gericht zijn op ouderen. Ook heeft Anne ervaren dat je werklust en talent er niet minder om zijn als je een ziekte hebt, maar dat werksituatie en werktijden afstemming behoeven op de fysieke beperking. Onder haar motto 'ziek maar niet zielig' heeft Anne zelf een creatief antwoord bedacht waarin ze de elementen 'informatievoorziening' en 'passend werk' creatief met elkaar verbindt: het opzetten van 'Unlimited Magazine'. 40 lotgenoten en diverse professionals werken dagelijks aan het glossy tijdschrift. Het magazine komt 4 keer per jaar uit en behandelt onderwerpen die jongvolwassenen bezighouden... die zijn natuurlijk veelal hetzelfde of je nu een ziekte hebt of niet!

Context

In Nederland zijn er 400.000 jongvolwassenen met een chronische ziekte en/of fysieke beperking. Meerdere van deze jongeren willen graag – met aanpassingen – aan het werk en volwaardig 'meedoen' in de maatschappij. In de praktijk blijkt het moeilijk om geschikte stageplaatsen of werkplekken te vinden.  

Initiatiefnemers

Anne Mreijen

Thema

Arbeidsparticipatie

Aard van de ondersteuning

Donatie

Periode

2012 – 2014

Contact

www.unlimitedonline.nl

logo unlimited

 

Anton Jurgens Fonds  |  Kwakkenbergweg 62-1  |  6523 MN Nijmegen  |  tel: 024 - 360 99 10  |  info@antonjurgensfonds.nl  |  route