Werkartaal - leer- en werkbedrijf voor techniek

Aanspreken van technisch talent van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt - Zeist


Impact

De sociale doelstelling van Werkartaal is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt praktijkgericht te scholen op technische en sociale vaardigheden. Werkartaal biedt al vanaf eind jaren tachtig  leer- en werkplaatsen in hout-, metaal-, installatie-, elektro- en fietstechniek en keukenmontage voor jaarlijks 70 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Kern

Veelal ontstaat afstand tot de arbeidsmarkt door het ontbreken van voldoende scholing, kennis en vaardigheden voor de technische arbeidsmarkt. Werkartaal biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden, praktijkgerichte scholing, het opdoen van werkervaring, behalen van kwalificering (certificaten ivm veiligheid) en arbeidsbemiddeling. Werkartaal heeft begeleidingsmethodiek op maat opgezet met aandacht voor technische vaardigheden, sociale vaardigheden en werkhouding. Werkartaal onderhoudt een netwerk van ruim 250 werkgevers in Midden Nederland en heeft haar positie richting de deelnemers bewezen.

Context

Ruim 60% van de werkgevers in industriële sector verwacht de komende jaren problemen met het vinden van technisch personeel (bron: ingenieursbedrijf DHV en Universiteit Utrecht, 2012). Dit percentage betreft hoog en lager opgeleid personeel en is onder meer het gevolg van vergrijzing en verminderde voorkeur voor technische beroepen.

Initiatiefnemers

Werkartaal

Thema

Arbeidsparticipatie

Aard van de ondersteuning

Donatie

Periode

2013 – 2014

Contact

www.werkartaal.nl

logo werkartaal

 

 

 

Anton Jurgens Fonds  |  Kwakkenbergweg 62-1  |  6523 MN Nijmegen  |  tel: 024 - 360 99 10  |  info@antonjurgensfonds.nl  |  route