Chain Logistics - opleiding op weg naar werk

Praktijkgerichte reïntegratie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt - Nijmegen


Context

In Nederland zijn meer dan 600.000 mensen werkloos en ontvangen meer dan 300.000 mensen een bijstandsuitkering (CBS, juni 2013). Een gedeelte van deze mensen heeft een dusdanige afstand tot de arbeidsmarkt dat zij begeleiding nodig hebben voordat zij een succesvolle rentree op de arbeidsmarkt kunnen maken. Chain Logistics biedt hen deze begeleiding in de vorm van een praktijkgericht reïntegratietraject.

Initiatief

Sociaal ondernemer Rob Jansen van logistiek- en assemblagebedrijf Chain Logistics in Uden werkt in zijn bedrijf al sinds lange tijd met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De werkzaamheden zijn gericht op logistiek en assemblage, maar mensen worden ook ingezet bij de brede activiteiten binnen een bedrijf zoals administratie, beveiliging en receptie. Sinds enkele jaren begeleidt hij ook mensen – jongeren en ouderen, met of zonder opleiding, met of zonder eerdere werkervaring – om uit te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt. In 2013 heeft Chain Logistics een vestiging geopend in Nijmegen.

Impact

De sociale doelstelling van het logistieke centrum Nijmegen is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een reïntegratieplek te geven. Ze worden in de praktijk en binnen een 'echte' werkomgeving begeleid in sociale vaardigheden en werkvaardigheden, om daarna uit te stromen naar een reguliere werkplek.

 

Initiatiefnemer

Rob Jansen

Thema

Arbeidsparticipatie

Aard van de ondersteuning

Prestatielening

Periode

2013 – 2018

Contact

www.chain-logistics.nl

logo chain logistics

 

Anton Jurgens Fonds  |  Kwakkenbergweg 62-1  |  6523 MN Nijmegen  |  tel: 024 - 360 99 10  |  info@antonjurgensfonds.nl  |  route